2011-07-07

Tersurat & tersirat...

salam.

ermm apa yang seorg lelaki harapkan drp seorg perempuan ?? atau lebih tepat lagi apa yang lelaki suka tentang wanita @ perempuan ???

1. Kelakar
  • ermm kelakar mcmner ??tpi nti kang lau dok wt lawak dia ckp kte merapu2 plak kt dia..sengih je memanjang..yelah lau kelakar mesti laa sengih je kan nk ktwa kuat sat jth plak saham kan ? atau salah maksudnye tue ??
2. pandai memasak
ruski tomyam....love i !! (credit : google )

  • alaa....lau xpdi masak kte mencekik kt kdi je laa...huhu sng cket ek..lauk pun byk pilihan laa...xpun pyh2 pi KFC ke MCD ke.....pyh2 mee segera pun jdi bang mcm megi ke ruski tomyam ke..hehe sdp pe..mcm2 perase....
3. murah hati.
  • ok nie mcmner plak ?? duit mkn ppuan kuo nk keta ppuan rembat je nk jalan2 ppuan bwk drive dia g mne2 fuhh.....sioottt rr mcm tue....cian ppuan tue tau...lau sme2 tlng menolong kan bagus...huhu atau aku yg slp phm konsep murah hati kt cnie ?? tell me.....
4. tidak mudah naik angin
  • ok lau nie aku setuju..lau ada yg xstju sah kpla korang dh mereng,..so hantuk kpla sbyk kali mgkin bg normal balik brain tue k...spe ske yg hot temper...lau hot tempe sdp jgk nk dimakan..lau hot temper..fuhh sdp skit hati laa gamoknye..slp2 kyg dgn lebam2.. 
  • btw..tpi girl aku rse elok gk std karate ke..yelah pertahnan tue geng.....
ala2 ayu cket pose..hehe (credit :google)

 5.sentiasa berada bersama2nye di saat suka dan duka
  •  ermm nie sharing is caring kan ?? tpi btl la..ssh nk cri yg btl2  phm kte serasi dgn kte pyh...lau cth nye kte nie jns yg kpla mereng cket gila2 kna plak pakwe kte tue skema je..ckp sopan santun ktwa control2 then senyum ciput2 ala2 lelaki melayu terakhir...adoii..ssh gk tue tau..lau aku pun jdik malu gk..yelah ko ktwa bkn main terbahak2 dia ktwa langsung xkuo suara xke nti mulut2 angin terbang pot pet ko xmlu laa ppuan tue ktwa mcm minah lampir pakwe dia sengih2 cm kerang je.. kang malu hang sat g.... ( tapi klu aku gasak je rr.pdli apa hehe )
sengih je cmnie lau korang kna sound mcm tue ..hehe (credit:google)

 6. tahu nk bwk diri dan imej dia tue kna pada diri dia dan tmpt tue
  • erm yg plg ptg jgk kan?yelah  imej luar kan kdg2 lambang kte wpun omputeh slu ckp " dont judge book by its cover " gtue.... xsemestinya seksi yg ptg sederhana....sdp mata memandang..chewaahhhh..
  • tpi yang paling penting pakai laa apa yg kte selesa bkn apa yg org selesa..mgkin kdg2 ada yg xptt pki frasa nie tpi jgn pki sbb nk ikut trend  last2 hang jdik mangsa fesyen..huuhuu.naya kang...yg penting manis gtue .... 
cmnie pun comey..dalam maksud ayatnye tue huhu... (credit:google)
 7.bersifat keibuan bkn keanak2kan
  • yg nie aku ske..even aku nie bkn laa baik sgt tpi honestly bg aku lau ppuan kna ada sifat nie..xplu untuk laki ske je..yg ptg parents kte pun ske...hehe....
  • jgn berpura2 sbb lau wt gtue dia blh nmpk plastik sgt...tergedik2 nganb bebudak2 cme nk tjuk2 konon2 awk sorg yg caring ngan bdk2...isshh..xpyh laa..plastik tau..nanti kna lastik xtaw... hehe
  • tpi sifat keibuan blh dipupuk..yang ptg ikhlas.... :)
tapi sebenarnya klu bercinta...

macam2 hal yg blh berlaku kan.....
pilihla orang yang kita rs sempurna kerana mencintai dia..bkn kte kna sempurna mcm yang dia nk untuk meraih cinta dia...bkn tentang give and take...tpi lebih dari itu...macam lagu nie ckp..


( sempurna - andra &backbone)

tapi xsmua yg kita harapkan akan jdi..kadang2 kte merancang tapi lain hasilnya.....dan melepaskan perasaan itu pergi ada yang terbaik..memberi ruang pada diri masing2...
bkn takut untuk memikul satu tanggungjawab dlm satu perhubungan cme cuba untuk jadi matang dlam perhubungan agar hubungan yang terjalin tidak retak di pertengahan..
yang penting toleransi dan saling percaya jg jujur penting untuk pertahankan hubungan....


(yuna - penakut )

psstt..jgn tiru!!!hahaha
 -Love Sweet Love-

1 comment:

Anonymous said...

belajar banyak